Saha Betonları 

Saha betonları, bilgisayar aracılığı ile kontrolü sağlanan ve hedeflenen oranlar gözetilerek bir araya getirilen malzemelerin beton santrallerinde karıştırılmasıdır. Bu karışımla, üretilen betonlar, tüketicilere taze beton şekilde teslim edilmektedir. Saha betonları döküm işlemini yaparken, yüzeyin hazırlığı, betonun cinsine bağlı olarak hazırlanmaktadır. 12 yıllık tecrübeyle, çalışanlarımız beton dökme işlemini titiz bir çalışmayla yapmaktadır. 

Depolar, yollar, endüstriyel tesisler, otoparklar ve diğer tesis yapımları saha beton döküm hizmetlerimiz kapsamına girmektedir. Tesis özelliklerine göre farklı kullanım amaçlarını göz önüne alan uzman ekiplerimiz, talebinize uygun çalışmayı yapmaktadır. Saha beton dökümü işlemi yapılmadan önce, betonun kalınlığı, beton cinsi, içindeki demir donat oranı ve eğimleri dikkatli bir şekilde tasarlanmaktadır. Uygulamaya geçmeden önce ise saha betonlarının alt dolgusunun uygun malzeme kullanılarak, proje kotuna kadar getirilmesi sağlanır. Bu işlem yapılırken, kademeli bir şekilde ilerlenerek malzemeler sıkıştırılır. 

Toprak zeminde oturmuş olan saha betonları, beton içinde yer alan suyun emilmesini önleyebilmek adına naylon brandayla uygulama yapılmaktadır. Beton zemine oturmuş olan saha betonlarının, var olan yüzeyde toz, yağ vb. kalıntılarının olması durumunda,  temizlik işleminin ardından imalatına geçilir. Alanında uzman çalışanlarımız, beton dökme işlemine başlamadan önce ano yerlerini belirlerler. Yani ano işlevi görecek olan çelik kalıplara ölçüm işlemi yapılarak proje kotuna uygun olarak konulur. Yapısal derzlerin ise demir donatları için gerekli bütün düzenleme işlemleri yapılır. Çelik hasır donatları projesi ise bindirme payları göz önüne yapılarak yerleştirilir. Çift kat serilmesi durumunda ise sehpa ile paspayı kontrolüyle yerleştirme işlemi tamamlanır. 

Firmamız endüstriyel saha betonları alanında ülkemizde ve yurt dışında aranan bir şirket haline gelmiştir. Bu nedenle, müşteri portföyümüzü günden güne genişletmekteyiz. Aynı zamanda, saha betonları döküm işlemlerini belli bir plan dahilinde müşteri taleplerine göre yapmaktayız. Kurulduğumuz günden bu yana, kadromuzdan fire vermeden ve kaliteyi elden bırakmadan çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 

Beton Dökümü İşlemi 

Hazırlık aşamasının ardından, plan dahilinde belirlediğimiz işlemlerden biri de beton dökümü çalışmasıdır. Endüstriyel saha beton dökümü yapan çalışanlarımız, hazırlık aşamasındaki uygulamaların kontrolüyle işe başlamaktadır. Dış mekanlarda yapılacak olan bir uygulama için ise hava şartlarının uygunluğuna bakılır. Beton mikserlerinin ve pompasının gireceği alanlar da mutlaka denetlenir. Beton alana geldiğinde ise betonun cinsi ve slampların kontrolü çalışanlarımız tarafından yapılır. Kontrol aşamasının ardından ise beton döküm işlemine geçilir. 

Planlamaya konu olan bölgeden başlanarak, ano içlerine döküm işlemi yapılır. Sıkıştırma işlemi ise vibratör yardımıyla gerçekleştirilir. Beton dökme işleminin görünümünün düzgün olması için ise beton dökülen yüzeyler, vibratörlü mastar yardımıyla düzeltilir. Ardından perdah işlemi için helikopter perdah makinesi ve çelik malalar kullanılır. Bu malzemeler kullanılarak, perdah işlemi aşaması tamamlanmış olur. Saha betonlarının tasarımlarında belirlenmiş olan yüzeye göre fırçalı ya da düz beton malzemeler kullanılır. 

Beton döküm işlemlerimizi, kaliteden ödün vermeden yerine getirmekteyiz. Çünkü endüstriyel zemin çalışmaları alanında Dünyaca tanınan öncü bir markayız. Beton dökümü işlemlerinde tecrübelerimizden yararlanarak, gerekli planlama düzenini yapmaktayız. Aynı zamanda, dökme işlemine geçilmeden önce hazırlık safhasında belirtilen bütün gereksinimler firmamız tarafından karşılanır. Döküm işlemleri, saha ya da kat betonlarına uygun olan boyutlar doğrultusunda tespit edilecek anolar yardımıyla yapılır. Ano yerleştirme işlemleri ise son teknolojik aletler kullanılarak yerine getirilir. Optik ya da lazer ölçümü yapan sistemlerden destek alan çalışanlarımız, seviye kontrollü olarak bu işlemi yapmaktadırlar. 

Beton dökme işlemi esnasında, kullanım sağlayacağımız çelik kalıpların temizliğine dikkat çalışanlarımız dikkat etmektedir. Beton döküm işlemleri, ano dahilinde devamlı bir şekilde yapılır. Yani ano bitene kadar herhangi bir kesitte soğuk derz uygulanmaz. 

Yüzey Sertleştirme Uygulaması 

Yüzey sertleştirme uygulaması işleminin yapılacağı beton dizaynı, zeminin özelliklerine ve ortam yüklerine bağlı olarak yapılmaktadır. Yüzeylerin sertleştirilmesi için uzman personellerimiz, seçtiği betonun tozuma, beton aşınması, darbe dayanıklılıkları ve betonun üst bölümünü artırmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, betonun çekme, eğilme, basınç gibi dayanıklılıkları ekiplerimiz tarafından test edilmektedir. Yüzey sertleştirme uygulamasının bu gibi durumlar üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra, sıfır tolerans ve hatayla çalışan uzman personellerimiz hatalı projelendirme ve uygulama gibi sorunların ortaya çıkmasını önlemiş olurlar. Bu sayede, servis yükü altında uzun süre kalan betonlarda herhangi bir çatlak oluşumu meydana gelmeyecektir.  

Personellerimiz, uygulama yapılacak olan anoda kullanacağı miktarda yüzey sertleştiriciyi kenara dizerek işleme devam eder. Aynı zamanda, serpme işlemine, hava koşullarına, betona çıkıldığında ayak izi kalmaması için de gerekli testler yapılır. Malzemelerin dökümü, direkt ano üzerine yapılmamaktadır. Mümkün olduğunca homojen olarak beton serpildikten sonra, çek bas ile düzenlemesi yapılarak ilerlenmektedir. Yüzey sertleştirme uygulamaları hizmetlerini firmamızdan alarak, kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz. 

Sertleştirme işleminin ilk aşamasında, toplam sarfın 2/3’lük bölümü betonun yüzeyine serpilir. Daha sonra, çek bas ile yayma işlemine başlanır. Yayma işlemi makineler kullanılarak da yapılabilmektedir. Çalışanlarımız yayma işlemi yaparken betonun suyunu alarak nemlenmesini beklerler. Nemlenmenin başladığının, anlaşılabilmesi için betonun renk değiştirmesi gerekmektedir. Yüzey sertleştiricilerin yeterli düzeyde disk perdahı ya da helikopter perdahı yapılarak, betonla bütünleşmesine yardımcı olunur. Sonrasında ise kalan malzeme birinci işlemde olduğu gibi beton yüzeye yayılır. Firmamız, endüstriyel saha beton döküm aşamalarını en iyi planlayan şirketlerden bir tanesidir. Çalışmalarımız, uluslararası standartlara uygun ve bir o kadar da kalitelidir. Çünkü saha betonları işlemlerinin bütün aşamalarında kaliteli malzemeler kullanmaktayız. 

Kür Uygulaması  

Beton kür uygulaması, saha betonu döküm işleminde betonun dayanıklılığı açısından büyük bir öneme sahiptir. Çünkü betonda meydana gelebilecek rötre çatlaklarına ve betonun tozuması durumuna engel olmaktadır. Bu işlemi yaparken, uzman personellerimiz oldukça hassas bir çalışmayla ilerler. Öncelikle, kimyasal kür malzemeleri, dökümü yeni gerçekleştirilmiş betonun üstüne eşit olacak şekilde püskürtülür. Daha sonra ise bir rulo yardımıyla saha, döşeme ve yol betonların mastarlanmış olan yüzeylerine uygulama yapılır. Bu sayede ise priz sırasında su buharlarının yüzeyden kaçması engellenir. Bunun yanı sıra, açık saha uygulaması esnasında, en az 3 gün süreyle ıslak örtüler yardımıyla kür uygulaması da yapılmaktadır. 

Derz Kesimi ve Derz Dolgu Uygulaması 

Firmamız beton döküm işleminde 1 ve 3 gün arasında süreçte derz kesim işlemi yapmaktadır. Bu çalışma saha betonları dökme işleminin son evresidir. Derz kesimi yapılmadan önce, projedeki belirtilen aralıklardaki ölçülerin yerleri işaretlenmektedir. Daha sonra, derz kesim makinalarıyla genel olarak beton kalınlıklarının ¼ olacak şekilde kesme işlemi yapılır. Derzlerin, verdiğimiz endüstriyel zemin hizmetleri açısından önemi bir hayli fazladır. Çünkü uzun süre yük altında kalan betonlarda çatlak oluşumunun önlenmesi için bu düzenlemeler yapılır. 

Kolon, rögar, duvar ve şaft gibi boşlukların bulunduğu yerlerde klimaflex izolasyon derz malzemeler tercih edilmektedir. Aynı zamanda, sıcaklık değişimleri durumlarına bağlı olarak betonun genleşmesi ya da büzülmesi sonucunda çatlakların meydana gelmemesi için soğuk derzler bırakılmaktadır. Derz dolgu malzemeleri ise yeterince elastik ve esnek bir yapıdadır. Bunun yanı sıra, derzler ısı değişimlerinden etkilenmeyen bir yapıya da sahiptirler. Betona yapışma (aderans) özelliğinin azami ve soğuk uygulamalı olması, fiziksel olarak mukavim olmasına yardımcı olmaktadır. Yani yüzeyde sürtünme, darbe, ağırlık gibi fiziksel etkilere karşı gerekli önlemler alınmaktadır. Firmamız, saha betonları dökme aşamalarında dünyanın en iyisi olmayı başarmıştır.